Úvodná stránka

  • Varenie
  • Chladenie
  • Umývanie
  • Práčovne
  • Káva
  • Novinky
  • Referencie
  • Káva a kávovary
  • Bowling
  • Download
  • Kontakt
  • Akcie
  • Výpredaj
  • Predávané značky
  • Produktové rady
  • Produkty
  • - Varné technológie
  • - Stolné zariadenia
  • - Umývacie technológie
  • - Chladenie
  • - Práčovne
  • - Pizza program
  • - Strojné zariadenia
  • - Príprava a distribúcia
  • - Bary
  • - Vzduchotechnika
  • - Káva
  • Káva, kávovary > Príprava presso kávy

    Príprava presso kávy

    Správne zomletá káva

    Základom prípravy kvalitnej kávy je správne skladovanie kávy. Tá musí byť uskladnená v suchu vo vákuovom balení. Precízne nastavenie mlynčeka a čerstvo zomletá káva dodá konečnému produktu nezameniteľnú arómu a chuť. O správne nastavenie mlynčeka sa postará náš servisný technik.

    Spravne utlacena kava

    Ďalším krokom je správne nadávkovanie a utlačenie kávy. O presné nastavenie dávky sa postará kvalitný mlynček na kávu, správne utlačenie kávy si vyžaduje trocha praxe.

    Správny tlak

    Dôležité je aj nastavenie kávovaru, správny tlak a teplotu nastaví servisný technik. Dôležitá je aj úprava vody pred kávovarom.

    Predhriata páka kávovaru

    Páka na prípravu kávy musí byť predohriata, najjednoduchší spôsob je nechať páku v kávovare.

    Predhriate šálky

    Rovnako šálky musia byť predohriate, väčšina kávovarov má na tento účel vyhradený priestor na vrchu kávovaru.

    Samotná príprava kávy

    Príprava kávy sa môže začať, u kávovarov s automatickým dávkovaním je garantovaná kvalita nápoja tým že je do kažej porcie nadávkované rovnaké množstvo nápoja. Príprava klasickej presso kávy by mala trvať cca 25-30 sekúnd. Príliš hrubo zomletá káva spôsobí že káva je riedka, naopak príliš jemné zomletie spôsobí že sa káva prepáli, čoho dôsledkom je tmavá pena na konci prípravy kávy.

    Silná káva na začiatku

    Ak sú dodržané všetky predchádzajúce body, musí ísť na začiatku prípravy z páky hustý čierny nápoj.

    Správna pena

    Na konci cyklu vyteká z páky svetlá pena, jej hustota je najlepším ukazovateľom kvality kávy.

    Servírovaná káva

    A toto je finálny produkt, lahodné rozvoniavajúce presso. Kvalitne pripravené presso spoznáme ak kávu zamiešame, u kvalitnej odrody kávy sa aj po zamiešaní obnoví na povrchu nápoja súvislá vrstva peny.